Beroemde Whisky-liefhebbers

Best-Gifts-For-The-Whiskey-Lover-00 (1)Ben je een fervente Whisky-liefhebber, dan ben je heus niet alleen. Heel wat mensen van over de hele wereld weten deze bijzondere drank te waarderen en ook heel wat beroemdheden genoten van deze gouden vloeistof.

Frank Sinatra

Het is helemaal geen geheim dat Frank Sinatra tijdens zijn optredens meestal een glas Whisky bij zich had. Hij had vooral een voorkeur voor Jack Daniel’s. Dit bekende Whisky-merk gaf dan ook een fles uit ter ere van Ol’ Blue Eyes. Een bekend citaat van deze opmerkelijk zanger is trouwens: “Alcohol kan de grootste vijand van de mens zijn, maar de Bijbel stelt dat men zijn vijanden lief moet hebben.”

Ava Gardner

Voor deze Amerikaanse actrice, die trouwens ooit getrouwd was met die andere fervente Whisky-liefhebber, Frank Sinatra, was een goed glas Whisky de perfecte afsluiter van een drukke dag. Ze was ook een fervent rookster en ooit liet ze in een interview weten dat ze het liefst 150 jaar oud zou worden, maar als ze toch vroeger moest sterven ze dit het liefste zou doen met in de ene hand een sigaret en in de andere hand een goed glas Whisky.

Mark Twain

Ook deze beroemde auteur van bestsellers zoals ‘De Avonturen van Tom Sawyer’ en ‘De Lotgevallen van Huckleberry Finn’, had een bijzondere voorliefde voor Whisky. Samuel Langhorne Clemens, alias Mark Twain, was een rasechte Amerikaan en men zou kunnen verwachten dat de voorkeur van deze levensgenieter uitging naar een Amerikaanse Bourbon, maar niets is minder waar. Hij dronk het liefst Schotse Whisky met een vleugje citroensap. Het verhaal gaat dat hij op zijn reis over de Atlantische Oceaan aan boord van het schip ‘City of Chester’ in contact kwam met de Schotse Whisky en vanaf dit ogenblik enkel nog deze Whisky wilde drinken.

Sir Winston Churchill

Whisky-liefhebbers zijn echt niet alleen filmsterren, zangers of beroemde schrijvers. Zo wist ook de toenmalige minister-president van het Verenigd Koninkrijk, Sir Winston Churchill, een goed glas Whisky best te waarderen. Hij zag het als de sleutel tot een beter leven, zowel thuis als wanneer hij het opnam voor zijn natie.