Whisky heeft een lange geschiedenis achter de rug en blijft tot op de dag van vandaag een bijzonder populaire sterkedrank. In alle lagen van de bevolking vindt men Whisky-liefhebbers terug en wereldwijd brengt deze gouden drank heel wat mensen in vervoering.

Er bestaan verschillende manieren om van deze drank te genieten. Echte Whisky-fanaten zweren bij een pure Whisky, maar men kan de drank ook bijzonder goed verwerken in allerhande cocktails. Op deze website kom je te weten hoe Whisky gedronken kan worden en hoe je het best kan genieten van deze wereldberoemde sterkedrank.

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de geschiedenis van Whisky, maar ook het productieproces van Whisky wordt op deze website uitvoerig beschreven. Je komt te weten welke ingrediënten er nodig zijn om Whisky te stoken (en deze blijken bijzonder eenvoudige ingrediënten te zijn) en hoe deze drank zijn typische smaak krijgt.

Er wordt ook een speciale rubriek gewijd aan de verschillende soorten Whisky en speciale aandacht gaat uit naar de meest populaire Whisky in de geschiedenis: Johnnie Walker.

In de rubriek over de drooglegging kom je te weten welke rol Al Capone speelde in deze bewogen periode van de Amerikaanse geschiedenis en waarom de overheid besliste een verbod in te voeren op het stoken en consumeren van alcohol in het algemeen en Whisky in het bijzonder.

Tot slot kom je te weten wie de beroemdste Whisky-liefhebbers ooit zijn, welke hun favoriete Whisky’s zijn en waarom zij dit zo’n bijzondere drank vinden.

Neem je favoriete glas erbij en ontdek de bijzondere wereld van een van de populairste dranken aller tijden.